fredag 7 januari 2011

Fyra Festliga FredagsFavoriter.

Jodå, rubriken talar sitt tydliga språk, så att ingen ska gå miste om vad det här inlägget kommer att handla om.
Här bjuds man, alldeles gratis, på fyra små allmäna tips från mig.
För att det är fredag, och för att det är himlans festligt. (Och kanske en liten gnutta för att jag har ganska tråkigt, men det behöver vi ju inte låtsas om.)

En bok man kan läsa är Igelkottens elegans av Muriel Barberry. En liten eftertänksam och klurig bok, ganska långsam, men underhållande! Och så är den ju fransk, bara det lovar gott.

En låt man kan lyssna på är Old beauty Du Kan Nu Dö. Anna von Hausswolff heter människan som sjunger helt fantastiskt på både svenska och engelska i samma låt. Knasigt jue. Men vackert.

En film man kan hyra är De Ofrivilliga. Fyra små historier i en, Om människors liv, och hur man agerar i en grupp. Den är filmad så där så man ibland undrar om det är en dokumentär, och efteråt kan man prata länge länge länge om saker som är märkliga med människan.

En sak man kan göra när man har fruktansvärt tråkigt, eller om man bara känner att man vill göra något fantastiskt roligt för att det kliar i fingrarna är att sticka och virka. Och om man vill ha tips på massor av roliga saker som går att göra av garn kan man besöka den här sidan. Där finns det massor av gratis mönster. Bra jue!

So long /Matilda

1 kommentar:

  1. Tänk vilken glad individ man blir när man får såna här fräscha tips en sketen söndag!

    Jag såg igelkottens elegans på bio i stockholm fast på film heter den bara igelkotten. Den var fin och bra! Tror du skulle gilla den. Det blir mitt sketna söndagstips!

    Puss, hoppas det känns bra att vara tillbaka i Mora

    SvaraRadera