måndag 26 mars 2012

jag lämnar små små spår.

Efter att den stackars väveritekniken och bindningsläran som plågat mitt sinne den senaste tiden var över fick vi äntligen hugga tag i lite praktiskt  arbete. Som choklad för själen hos en människa med ständigt kliande fingrar.
Den senaste veckan har vi jobbat både med skiss- och formgivningsworkshops, samtidigt som vi har haft labbar i trycksalen.

En sak som vi gjorde under dom där labbarna var att testa en teknik som kallas Shibori. Jag är återigen helt lyrisk. Shibori är en japansk teknik som innebär att man manipulerar tyger med färg, ungefär som batik. Dock kan man styra det lite mer, och ofta syr man eller viker tygerna på olika sätt innan man färgar det, så att färgen kommer in mer eller mindre på olika delar av textilen.
Hela klassen blev helt betagna och snart har vi nog en liten gemensam uniform, eftersom vi färgade ett stort färgbad med samma färg....
Det är som att slå in små paket till sig själv, lämna små spår på tyget och få en överraskning när man sedan plockar upp det och knyter loss trådarna.

Här är en liten del av det jag färgade. Påminner lite om fossiler av blad kanske?




So long/ matilda den vilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar